Κύριο περιεχόμενο

Η πολυετής εμπειρία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών στο χώρο της κινητικής αναπηρίας επιβεβαιώνει ότι η τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό, εναλλακτικό εκπαιδευτικό/ θεραπευτικό μέσο για τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση. Όταν δε στην καλλιτεχνική δημιουργία συμμετέχουν και άτομα χωρίς αναπηρίες, τότε η τέχνη μεταμορφώνεται σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.

H Καλλιτεχνική Λέσχη για παιδιά, νέους και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση καθώς και για ανθρώπους χωρίς αναπηρίες, αποτελεί μία εξωστρεφή και πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα προνοιακή υπηρεσία.

Λειτουργούν

  • ομάδες θεάτρου
  • χορού
  • μουσικής
  • ζωγραφικής και
  • λογοτεχνίας,

στο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-14.00. Η συμμετοχή στην Καλλιτεχνική Λέσχη είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι συμμετέχοντες στην Ομάδα Ζωγραφικής λένε:
"Ταξιδεύουμε με χρώματα. Είναι το φάρμακο μας όταν δεν είμαστε καλά, γιατί μας φτιάχνουν τη διάθεση. Με όπλο τα μάτια, την ψυχή, τα συναισθήματα μας και τα σύνεργα ζωγραφικής φτάνουμε σε αποτελέσματα που δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε."

Δείτε το σχετικό video

Οι συμμετέχοντες στην Ομάδα Χορού λένε:,
"Μέσα από κινητικές δράσεις και συνθήκες διερεύνησης του σώματος, μόνοι και μαζί, αυτοσχεδιάζουμε, συνθέτουμε, δημιουργούμε, για να θυμηθούμε αυτό που ο χορός πάντα ήταν, μια γιορτή για το σώμα."

Δείτε το σχετικό video

Οι συμμετέχοντες στην Ομάδα Μουσικής λένε:
"Με τον ήχο σχηματίζεται το γράμμα, με το γράμμα η συλλαβή, με τη συλλαβή η λέξη και με τις λέξεις η ίδια μας η ζωή. Σαν μουσικές νότες στο πεντάγραμμο, μελοποιούμε σκέψεις και εναρμονίζουμε συναισθήματα, τραγουδάμε με την καρδιά και βλέπουμε ακούγοντας."

Οι συμμετέχοντες στην Λογοτεχνική Ομάδα λένε:
"Είναι η διέξοδος μας από τον τυποποιημένο τρόπο σκέψης που μας επιβάλλει η καθημερινότητα. Μας ταξιδεύει σε μαγευτικές ιστορίες, που άλλοτε μας συγκινούν και άλλοτε μας προβληματίζουν, σε παιχνίδια των λέξεων, σε κρυμμένα νοήματα. Και, το πιο σημαντικό, μας μαθαίνει να αγαπάμε την ελληνική γλώσσα και να την αποδίδουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτόν που πραγματικά της αξίζει."

Οι συμμετέχοντες στην Θεατρική Ομάδα λένε:
"Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα μας, να ξεπερνάμε τους φόβους μας, να δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας και να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Η ενσάρκωση ενός ρόλου απαιτεί την αναμέτρηση με τον ίδιο μας τον εαυτό και την υπέρβαση των ορίων μας. Η αυτογνωσία αυτή οδηγεί στη μετάβαση από το εγώ στο εμείς, και με αυτόν τον τρόπο μοιραζόμαστε το όνειρό μας με τους άλλους, μαγευόμαστε και μαγεύουμε, διδασκόμαστε και διδάσκουμε."

Δείτε το σχετικό video 

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις καλλιτεχνικές ομάδες. Για δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ. 

Η συμμετοχή στην Καλλιτεχνική Λέσχη είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Δείτε την τελική αναφορά.