Κύριο περιεχόμενο

Η ταινία μικρού μήκους «Είμαστε όλοι δημιουργοί» του Πάνου Α. Θωμαΐδη είναι η τελευταία από μια σειρά τεσσάρων ταινιών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ των EEA Grants στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες We are all Citizens"
Η ταινία αφορά την καθημερινή δράση της Καλλιτεχνικής Λέσχης που λειτουργεί στο πλαίσιο του Προγράμματος ARTABILITY, ένα σύνθετο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για άτομα με και χωρίς αναπηρίες που υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών στην Πόρτα Ανοιχτή από τον Οκτώβριο 2014 έως τον Απρίλιο 2016. 
Μέσα από τη ταινία επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η βαθιά πεποίθηση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή πως όταν στην καλλιτεχνική διαδικασία συνεργάζονται άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία, η τέχνη μεταμορφώνεται σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.
Ευχαριστούμε θερμά τα EEA GRANTS, το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» και το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την πολύτιμη υποστήριξη τους.

https://www.youtube.com/watch?v=nQCHu_zCf2I

Για την πρόσκληση για υποβολή προσφορών για αγορά ηλεκτρονικού και λοιπού εξοπλισμού δείτε εδώ

Στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2016 στην Πόρτα Ανοιχτή στην Αργυρούπολη θα πραγματοποιηθεί το Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Θεάτρου, Χορού, Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών «Εσύ και εγώ μαζί δημιουργούμε ένα θαυμαστό καινούριο κόσμο» που αποτελεί την κορύφωση του προγράμματος ARTABILITY και επιβεβαιώνει τη βαθιά πίστη της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, πως όταν στην καλλιτεχνική διαδικασία συνεργάζονται άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία, η τέχνη μεταμορφώνεται σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ θα είναι μια τριήμερη γιορτή για το κλείσιμο του προγράμματος ARTABILITY, μία μοναδική συνάντηση περισσότερων από 60 φορέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που με μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικά και video θα τιμήσει τη διαφορετικότητα μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και θα δώσει το έναυσμα για τη συνέχιση αυτού του υπέροχου ταξιδιού που ξεκινήσαμε μαζί!

Η συμμετοχή στο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ ARTABILITY είναι δωρεάν.

Δείτε το τηλεοπτικό μήνυμα

Δείτε την πρόσκληση

Δείτε την αφίσα

Δείτε το τελικό πρόγραμμα

Θα γίνεται ζωντανή μετάδοση του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ από την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Δείτε την τελική αναφορά

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς και της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς, θα  πραγματοποιήσει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου στις 4, 5 και 6 Μαρτίου 2016 ένα καλλιτεχνικό βιωματικό σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε 100 παιδιά, νέους και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα λειτουργήσουν τέσσερα εργαστήρια (εικαστικές τέχνες, μουσική, χορός, θέατρο) με πεπειραμένους εκπαιδευτές, με στόχο μία τελική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ΚΕΦΑΛΟΣ» στις 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.00, ανοικτή σε όλους.

Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε, να συνεργαστούμε και να μάθουμε από μία ζωντανή και συνενωτική καλλιτεχνική εμπειρία και να γίνουμε φίλοι.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Για το πληροφοριακό έντυπο δείτε εδώ

 

Για την αίτηση συμμετοχής δείτε  εδώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ARTABILITY»

Δείτε λεπτομέρειες εδώ