Κύριο περιεχόμενο

Αγαπητοί φίλοι,

Είχατε ποτέ την επιθυμία να παίξετε θέατρο, να χορέψετε, να τραγουδήσετε, να παίξετε ένα μουσικόόργανο, να ζωγραφίσετε, να ασχοληθείτε με τη λογοτεχνία; Εμείς την έχουμε!

Θέλετε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας σε κάποια από αυτά; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ARTABILITY θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας.

Το πρόγραμμα ARTABILITY απευθύνεται, χωρίς καμία διάκριση, σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία όλων των ηλικιών. Κοινό σημείο αναφοράς είναι το ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό και την άρση των εμποδίων που στέκονται ανάμεσα στους ανθρώπους.

Έχει πυρήνα τη λειτουργία Καλλιτεχνικής Λέσχης για παιδιά, νέους και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση καθώς και για ανθρώπους χωρίς αναπηρίες, μία εξωστρεφή και πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα προνοιακή υπηρεσία.

Το πρόγραμμα ARTABILITY επεκτείνεται και σε άλλες δράσεις ανοικτές στην κοινότητα, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, κύκλους καλλιτεχνικών μαθημάτων, συνεργασία με σχολεία και καλλιτεχνικές ομάδες, καλλιτεχνικό φεστιβάλ. Λειτουργεί ως μία γέφυρα που φέρνει τα άτομα με αναπηρίες κοντά στην κοινωνία, αξιοποιεί σημαντικές συνέργειες, δημιουργεί σημαντικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και θέτει τις προϋποθέσεις για την κοινωνική και την οικονομική ενσωμάτωση των ατόμων με κινητική αναπηρία.

Η πολυετής εμπειρία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών στο χώρο της κινητικής αναπηρίας επιβεβαιώνει ότι η τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό, εναλλακτικό εκπαιδευτικό/ θεραπευτικό μέσο για τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση. Όταν δε στην καλλιτεχνική δημιουργία συμμετέχουν και άτομα χωρίς αναπηρίες, τότε η τέχνη μεταμορφώνεται σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος ARTABILITY είναι ΔΩΡΕΑΝ.